25 jaar
 

Op 17 juni trad Colours op tijdens het Korenfestival in Doetinchem.

De sfeer zat er meteen al in toen we met een aantal Coloursvrouwen op zondagochtend met de trein naar Doetinchem reden. Er werd meteen al veel gelachen op de vroege morgen, maar we hadden ook zorgen: zou er straks wel publiek zijn in Doetinchem als het geen koopzondag is?

Na het inzingen was het nog steeds heel stil op straat…

Om half twee precies stonden we op de toegewezen plek in de stad. We gingen meteen los met de Pianoman. De pianoklanken lokten de eerste toeschouwers. Na het gevoelige Delicia Meae en het krachtige lied Gabriella’s song, hadden we al aardig wat publiek aan ons gebonden. We kregen complimenten voor de uitstraling en het afwisselende repertoire.

Toen de baby van een Colourslid het niet meer naar de zin had, liet onze dirigente Josette zien waar een Vrouwenkoor sterk in is: hup de baby op de arm en ondertussen muzikaal en strálend doorgaan (zie mapje met foto’s).

Na ons eerste optreden, konden we de andere koren gaan beluisteren en aanmoedigen. Bij ons tweede optreden was er wat minder publiek, maar het bevriende koor Qoorieus kwam ons aanmoedigen, waardoor we konden genieten van het optreden. When will I see you again werd af en toe wel érg verleidelijk gezongen. Aan de reacties in het publiek te zien, zit dat in de toekomst wel goed!

Met het slotlied op het plein zongen we met de koorleden van vijfentwintig koren het prachtige Wonderful World. Een bijzonder mooi slot van het korenfestival in Doetinchem.

Top