25 jaar
 

In de periode voor Kerst hadden we vier optredens. We lieten telkens een afwisselend programma uit ons kerstrepertoire horen. Dit was ons basisprogramma:

It's the most wonderful time/ Silent Night (a capella)/ Il est né (a capella)/ Winter, fire and snow/ Winterlight (ensemble)/ It's Christmas time (a capella)/ The angel Gabriel (a capella)/ Kerstmedley/ Have yourself (a capella)/ Follow (a capella)

Afhankelijk van de sfeer en de situatie hebben we dit programma aangepast.

Maandagavond 9 december 2013: Intratuin

Iedereen weet dat de winkel van Intratuin in de aanloop naar Kerst omgetoverd is in kerstsfeer. Ook muziek hoort daarbij. Colours heeft daaraan bijgedragen met een optreden. De plaats van het optreden was tegenover het restaurant in Intratuin. Zowel de mensen die rustig koffie dronken in het restaurant als het langslopende winkelende bezoekers konden dus luisteren naar onze muziek. Ons optreden werd telkens met applaus beantwoord. Het was een leuk optreden. Complimenten voor de nieuwe koorleden, die al zoveel meezongen!

Donderdagavond 12 december 2013: Kasteel Middachten

Het was zeer bijzonder om bij Kasteel Middachten op te treden. Het Kasteel zelf was prachtig in kerstsfeer versierd en de tuinen en lanen waren op sprookjesachtige wijze verlicht.

Wij zongen buiten rondom het kasteel. In het donker en alleen a capella, dus is het maar goed dat we alles zonder bladmuziek en uit het hoofd kunnen zingen! We hadden alle vrijheid om zelf de plekken uit te kiezen voor ons optreden. Eerst zongen we op het plein voor het kasteel bij het licht van een kerstboom en een vuurkorf. Daarna zochten we al wandelend door de tuinen naar andere geschikte plekjes tussen de originele lichtfiguren of bij de mooie vuurelementen. Als vanzelf pasten we onze muziek aan bij de sfeer. Er was weinig publiek, maar het publiek dat er was deed spontaan mee in de sfeer en ging bijvoorbeeld in onze kring staan bij het vuur.

We hebben erg genoten van dit optreden vanwege de bijzondere omgeving en stemming!

Zaterdag 14 december 2013: Huissen bij kaarslicht

Voor het derde jaar op rij waren we aanwezig bij Huissen-bij-kaarslicht. Huissen was weer prachtig verlicht en vol gezelligheid met kerstmarkt-kraampjes, veel koren/muziek en lekker eten en drinken. We traden ’s avonds eerst op in de Sint Antoniuskapel, daarna in de Protestantse kerk. Zoals ieder jaar waren er veel belangstellenden. De kapel en de kerk geven ons goed de gelegenheid om het zingen prachtig te laten klinken en de nummers in uitstraling/regie goed tot hun recht te laten komen. We hopen dat ieder die aanwezig was net zoveel genoten heeft als wijzelf.

We hebben gezellig nagepraat/geborreld in café het Moment, want ook dat is Colours!

Zondag 15 december 2013: Openluchtmuseum Arnhem

Op zondagmiddag traden we drie keer een half uur op in het Zeeuwse kerkje in het Openluchtmuseum. Ook dit was weer een prachtige omgeving om kerst- en winternummers te laten horen. Ons programma zat er inmiddels zo goed in, dat we moeiteloos en tegelijk met veel aandacht voor een goede samenklank konden zingen. Het publiek genoot zichtbaar en gaf ons een hartverwarmend applaus. Wat ons betreft is een optreden in het Openluchtmuseum zeker voor herhaling vatbaar!

Top