25 jaar
 

Ondanks de kou is op 24 maart het voorjaar toch écht begonnen! Samen met mannenkoor Het Herenakkoord uit Arnhem hielden we op 24 maart ’s middags een Lenteconcert. Veel mensen hadden belangstelling voor dit concert en blijkbaar net als wij zin in het voorjaar, want de zaal was uitverkocht.

We hebben eerder opgetreden met Het Herenakkoord. Dat is goed bevallen. Het werd dus tijd om weer eens samen een feestelijk concert te organiseren. Dat is gelukt!

De voorbereiding door twee dames en twee heren liep gesmeerd. De Protestantse Kerk in Westervoort werd aangekleed met mooie bloemstukken en een gezellige koffiehoek. Wij vrouwen traden op in wit/crème met vijftig tinten groen, de mannen in wit/crème en lichtbruin. Een fris geheel met lichte tinten, helemaal passend bij de lente.

Muzikaal was er veel te genieten voor het publiek. Beide koren zongen zowel nieuwe nummers als nummers uit het bestaande repertoire. Presentator Jan van de Ven introduceerde de koren en gaf uitleg bij de muziek. Het Herenakkoord opende het concert met onder andere Little Lize and The Old Songs en Kussen verboden. Daarna zong Colours eerst een drietal nummers met wintersfeer, om afscheid te nemen van de winter. Vervolgens zongen we onder andere Jouw liedje, Lily and the rose en I don’t know how to love him. Na de pauze zong Het Herenakkoord acht nummers, waaronder That man, Der Apotheker en A round of three country dances in one. Colours besloot het concert met de nummers Habanera (het Schoonmaaklied), Largo, Caresse sur l’ocean en Pianoman.

Het publiek zong enthousiast mee met Pianoman en met Tulpen uit Amsterdam, dat we als afsluiting met beide koren gezamenlijk zongen. Het uitdelen van de tulpen aan het publiek was voor iedereen een feestje.

Colours bedankt alle bezoekers voor hun komst naar het concert en voor het meedoen aan dit feest. En mannen van het Herenakkoord: enorm bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en gezelligheid. De samenwerking was weer geslaagd!

Top