Op zondagmiddag 27 mei 2018 gaven we een concert in de kerk van Loo, in samenwerking met de organisatie van 'Loo budget concerten'.  We zongen veel nieuwe nummers, waarmee we onze vaste luisteraars / fans én nieuw publiek verrast hebben. En zoals dat bij Colours hoort, ieder nummer kreeg een andere uitstraling door aandacht voor de performance. Onze kleuren bij dit optreden waren een witte basis gecombineerd met zomerse frisse felle kleuren. 

Het programma zag er als volgt uit: voor de pauze Gabriella's liet; Long an winding road; Winter; Angel; Send in the clowns; Het komt nooit meer goed; Lily and the rose; On childeren; Children will listen en This is the life. Na de pauze: The Voice; Close Harmonyu\; Y nada mas; Levenskunst; Onvoorstelbaar mooi; Lucky; Skye boat song; Ik heb je lief en Avond.

Op uitnodiging van het zangkoor BelCanto uit Westervoort deden we op zondagmiddag 22 april 2018 mee aan een Driekorenconcert in zaal Wieleman in Westervoort. BelCanto, Vrouwenkoor Colours en Gezelligheidskoor Tijdloos uit Zevenaar zongen elk zowel voor als na de pauze een aantal nummers. We hadden op deze manier een mooie try-out van een aantal van onze nieuwe nummers, die we ook bij ons Loo-budget-concert eind mei 2018 willen zingen: Het komt nooit meer goed ; The Voice ; This is the life ; Close Harmony.
Ons optreden ging prima. We hadden er veel plezier in. Door de zeer verschillende repertoires van de koren was het een zeer gevarieerde middag. 

Op de avond van 8 december 2017 zong Colours bij de Lichtjesavond op de begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden. We zongen in de kapel, die een prachtige sfeer en akoestiek had. Buiten ging het sneeuwen wat nog extra sfeer gaf aan de avond. Er was fijn publiek dat zichtbaar genoot. Wij hebben zelf ook erg genoten van dit optreden.

In de mooie Kapel op ’t Rijsselt in Eefde was op zaterdag 21 oktober 2017 het videoconcert Universe Suite van videokunstenaar Ewout van Roon. De basis van het concert waren de videobeelden van Ewout en de live-muziek van de Tsjechise gitarist David Wurzcel. Daarnaast hadden ook beeldend kunstenaar John Ligtenberg, urbex-fotograaf Wil Westerweel, het koor Qoorieus en ons koor een aandeel aan het concert.

Op zondag 23 april 2017 traden we op tijdens de Pop-up expositie in de Kunsthal in Zevenaar, georganiseerd door kunstenares Madeleine Corbey. In de Kunsthal toonden 16 kunstenaars hun werk. Temidden van de mooie en bijzondere kunstwerken zongen wij twee keer een half uur een aantal speciaal hiervoor uitgezochte nummers. Klik hier voor foto's van dit optreden.

Op maandag 17 april 2017 deden we mee aan het jubileumconcert van Vrouwenkoor Klankkleur uit Arnhem. Klankkleur bestond 25 jaar en heeft ons koor en het Nijmeegs Vrouwenkoor uitgenodigd deel te nemen aan hun jubileumconcert in de Opstandingskerk in Arnhem.
Het is een prachtig programma geworden, met een mooie afwisseling van koren en repertoire. Het was heel fijn om samen dit feestje te vieren en te genieten van elkaars muziek. Klik hier voor foto's van dit optreden.

Jeike de Haan, één van onze koorleden en tevens oprichter van het Geheugenkoor, een zanggroep voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, had contact gelegd met de activiteitenbegeleiding van Hamerstaete in Westervoort. Het leek ons erg leuk om voor de bewoners te zingen. We werden hartelijk ontvangen in de mooie hal. En we hadden zelfs tijdens het inzingen al publiek.

In december 2016 hadden we weer een aantal fijne sfeervolle kerstoptredens. Zoals ieder jaar zongen we ook nu weer bij Huissen-bij- kaarslicht, op zaterdag 10 december. We traden twee keer op, eerst in de Protestantse kerk en daarna in de Stadskerk. Op vrijdag 16 december traden we op bij de kerstmarkt in Westervoort: eerst op het podium op het Dorpsplein, daarna twee keer in de Protestantse kerk. Tenslotte traden we op zaterdag 17 december op bij de kerstmarkt in Schaarsbergen, in het kerkje aan de Kemperbergerweg. Foto's van deze optredens staan onder de tab 'Foto's'.

In januari en februari 2016 hadden we ons Multi Colours project. We hebben vrouwen van andere culturele afkomst uitgenodigd om met ons te komen zingen. Twaalf vrouwen reageerden op onze uitnodiging. Deze vrouwen hebben liederen aangedragen die bekend zijn binnen hun eigen cultuur en die voor ons in korte tijd in te studeren waren. Zo konden we een programma samenstellen met liederen in het Engels, Russisch, Vietnamees, Papiamento, Kurdisch, Arabisch, Roemeens en Nederlands.

Deze winter hadden we weer een aantal fijne kerstoptredens. Ons kerst-/winterrepertoire hebben we met een paar nieuwe nummers uitgebreid. We kunnen op deze manier afwisseling bieden in ons programma.

Top